Woonvoorzieningen voor mindervaliden

Met de juiste woonvoorzieningen kunnen mindervaliden zo lang mogelijk zelfstandig leven en wonen. Bouw- en Aannemingsbedrijf Mentink heeft een ruime ervaring met alle mogelijke aanpassingen in en om het huis. Voor iedere klant en voor elke specifieke situatie vinden wij een oplossing om uw woning toegankelijker te maken en uw leefomgeving te verbeteren.

Wij leveren maatwerk in woonvoorzieningen voor mindervaliden in heel Nederland (denk bv. aan Purmerend, Amsterdam, Zaandam), in opdracht van gemeenten en instellingen, maar ook voor particulieren en bedrijven.

Hieronder vind u voorbeelden van de vele woningaanpassingen die mogelijk zijn. Hebt u vragen of andere ideeën en wensen, neem dan gerust contact met ons op.

 • Keuken
  Leveren en aanbrengen van een onderrijdbare keuken of het hoger of lager maken van de complete keukeninrichting.
 • Badkamer
  Badkamers kunnen we voorzien van een antislipvloer en allerlei hulpmiddelen, zoals wandgrepen, hendels, mengkranen en een douchezitje. Ook kunnen wij bv. een toegankelijke douchehoek maken of de badkamer compleet renoveren met een ergonomische indeling.
 • Toilet
  Aanbrengen van een hogere toiletpot en/of het plaatsen van grepen en opklapbare beugels. Een spoel-föhn-installatie behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Drempels
  U kunt denken aan het verlagen of verwijderen van drempels. Ook kunnen wij opritjes bij de drempels plaatsen.
 • Bestrating
  Het aanleggen of ophogen van bestrating om zo de tuin opnieuw toegankelijk te maken.
 • Installaties voor deuren
  Wij kunnen uw toegangsdeuren voorzien van automatische deuropeners.
 • Stalling
  Een nieuwe stalling bouwen of de oude stalling aanpassen, bijvoorbeeld met een scootercube/scootersafe, zodat u uw scootmobiel gemakkelijk en veilig kunt wegzetten.